3 arsye përse duhet të zgjedhim Digital Marketing

Pse të zgjidhni një  karrierë në Digital Marketing?

Zhvillimet tekonologjike po e drejtojnë  botën gjithmonë  e më shumë  nga dixhitalizimi, komunikimi, lidhjet dhe punët online. Pa Internet nuk mund të planifikojmë dot ditën!

Pikërisht duke marrë parasyshë këto ndryshime çdo kush dëshiron  të këtë  një vend të sigurtë dhe të suksesshëm në  tregun e sotëm të punës që po ndryshon dhe evolon vazhdimisht.

Nëse ke një biznes, dëshiron të krijosh një të tillë, je interesuar për platformat e reja sociale, je arsimuar në menaxhim, biznes apo marketing? Atëherë vendi i duhur për të nisur një karrierrë të gjatë dhe shumëngjyrëshe është vetëm dhe vetëm Marketingu Digital.

Marketingu dixhital është një fushë që ka mjaft hapësirë për të apasionuarit e teknologjisë, kreativët dhe njerëzit e biznesit. Një  fushë ku ka gjithmonë diçka të re për të mësuar.

Le të rendisim disa arsye për ta konsideruar më seriozisht një karrierë në këtë fushë:

 

  1. Marketingu dixhital është një industri që po ndryshon vazhdimisht.

Shkalla në të cilën zhvillohet teknologjia është e pabesueshme, çdo ditë sjell një  sfidë dhe mundësi të re. Me çdo ndryshim që paraqitet, njerëzit duhet të qëndrojnë të azhornuar. Dhe cila është industria e vetme që është në sinkron me këto trende? Digital Marketing.

 

  1. Larmishmëri punësh dhe mundësish të reja.

Të jesh pjesë e Marketingut kupton që jeton dhe punon në  një fushë kreative ku punët e reja dhe të papriturat të shoqërojnë  gjithmonë. Por të jesh pjesë e botës së madhe të Digital Marketing është shumë më shumë. Kjo industri në  mënyre të vazhdueshme apdatohet me strategji të reja, praktika të reja kështu që marketerët duhet të jenë  gjithmonë  të informuar me çdo risi dhe ndryshim që ndodh në  botë. Dhe pikërisht mënyrat se si këto risi dhe njohuri shpërndahen tek publiku janë  të ndryshme duke mundësuar një larmi punësh dhe mjetesh, të tilla si Email Marketing, SEM, SEO, Specialist i Rrjeteve Sociale, Web Analytics, Mobile Marketing etj…

Si një marketer digital asnjëherë nuk do mërzitesh me punën tënd. Zdo e kuptoni sa mundësi dhe rrugë të reja do zbuloni dhe zdo ndaleni kurrë  së mësuari gjëra që do jua thjeshtojnë  dhe pasurojnë  mjaft punën dhe jetën tuaj.

  1. Fitime Ekonomike Marramendëse dhe mjaft inkurajuese.

Sipas Payscale, marketerët në  fushën digitale që punojnë në një pozicion hyrës fillestarë fitojnë  $56,000. Ato që janë  në  mes të karrierës, pra me 5-10 vite ekspseriencë fitojnë $72,000. Ndërsa ato që janë  të vjeter në  këtë  fushë përsa i përket ekspëriencës fitojnë  rreth $83,000 duke mos përfshirë ato me më shumë se 20 vite ekspëriencë të cilët fitojnë  $94,000.

Sipas një studimi të fundit të Moz, Australia është një nga vendet që vleresojnë  më tepër profesionin e digital marketing me një shumë prej $83.592, e cila ndiqet më pas nga US me $80,306 dhe Kanada me $72,571.

Pra çfarë  prisni?! Shifrat flasin. Faktet janë  të qarta. Dyert për të hyrë në  këtë  indrustri gjigande janë  të hapura. Mbetet në  dorën tënde të hedhësh hapin e parë dhe të investosh për tu bërë një ekspert dhe specialist në  këtë  fushë.

Dhe një gjë eshtë e sigurte, NUK DO PENDOHESH!

 

Nga: Reni Dallaku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *