Fellowship YTILI: Fuqizimi i Sipërmarrësve Evropianë

 

Iniciuar në vitin 2016, Fellowship ‘Initiative for Leaders Innovative’ është programi kryesor i Iniciativës së Liderëve të Inovacionit Transatlantik (YTILI) të Departamentit të Shtetit të SHBA-së dhe mbështetet në zbatimin e tij nga Fondi Gjerman Marshall i Shteteve të Bashkuara (GMF).

Sipërmarrësit janë një forcë lëvizëse për zhvillimin ekonomik, krijimin e vendeve të punës, sigurinë dhe qeverisjen e mirë në të gjithë Evropën. YTILI fuqizon sipërmarrësit dhe novatorët e rinj evropianë dhe euroazianë me mjetet, rrjetet dhe resurset që ata kanë nevojë për t’i kthyer idetë në veprim dhe për të zhvilluar ndërmarrje të suksesshme. Duke pranuar se sipërmarrësit evropianë përballen me sfida unike për fillimin e një biznesi, programi YTILI është gjithashtu një mjet për ndërtimin e një rrjeti transatlantik të liderëve që mund të kontribuojnë më shumë  në një dialog të vazhdueshëm politik për të përforcuar ekosistemet sipërmarrëse dhe mundësitë për inovacion.

Pse  është e rëndësishme të jesh pjesë e Fellowship YTILI?

  • Fitoni përvojë profesionale, aftësi dhe lidhje të vlefshme për të rritur biznesin ose ndërveprimin tuaj shoqëror.
  • Bashëpunoni me një grup dinamik ekspertësh dhe mentorësh në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë.
  • Zgjeroni rrjetin tuaj profesional dhe zhvilloni marrëdhënie me bashkëmoshatarët dhe kolegët në të dy anët e Atlantikut.
  • Eksploroni kontekstin e politikave, peisazhin financiar dhe rrjetet e ekosistemeve sipërmarrëse të SHBA.
  • Bashkoheni me rrjetin në rritje të sipërmarrësve dinamikë evropianë të angazhuar në rritjen e marrëdhënieve transatlantike, duke kontribuar në rritjen e ekosistemeve sipërmarrëse në komunitete.

Fellowship YTILI do të angazhojë deri në 70 liderë të rinj evropianë në një sërë aktivitetesh të zhvillimit profesional dhe udhëheqjes për të mbështetur rritjen dhe zhvillimin e sipërmarrjeve të biznesit komercial dhe social në komunitetet e tyre. Fellowship YTILI do të punojë me ekipet e mentorëve për të hartuar një program të specializuar rreth ndërtimit të kapaciteteve si një sipërmarrës ose inovator. Në qershor,  pjesëmarrësit do të mblidhen për samitin e hapjes në Portugali për të planifikuar vitin e ardhshëm të bursave, rrjetin me sipërmarrësit e tjerë evropianë dhe për të dëgjuar nga ekspertët e industrisë për praktikat më të mira në tema të ndryshme të biznesit.

Pjesë e këtij programi do të jetë dhe Keti Gjipali, themeluese e AGOG Marketing. Pjesëmarrja e AGOG në këtë program do të shërbejë  për të përmirësuar dhe përditësuar shërbimet e ofruara duke bërë kështu diferencën në treg.

The views expressed in this piece are those of the author and should not be attributed to the staff, officers, or trustees of The German Marshall Fund of the United States.”

Nga: Anjeza Çarhoshi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *